Киплинг
Шаблоны joomla

Activitate Politica

Partidul Ecologist ”Alianţa Verde ”din Moldova la Consiliul de Primavara al Verzilor Europeni din 11-13.05.2012 de la Copenhaga

  • PDF

 

 

 

Partidul Ecologist ”Alianţa Verde ”din Moldova la Consiliul de Primavara al Verzilor Europeni din 11-13.05.2012 de la Copenhaga.

 

European Green Party (Partidul Verde European) a reunit toţi membrii grupului parlamentar european şi membrii Consiliului, unde s-au  dezbătut teme de interes major ale Verzilor. Concluziile la care se ajung după această acţiune sunt preluate de către reprezentanţii EGP pentru a fi înaintate în Parlamentului European spre a fi dezbătute, votate şi legiferate la nivelul Uniunii Europene.

 Reprezentatul Republicii Moldova a fost vicepreşedintele Partidului Ecologist din Moldova Anatolie Prohniţchi.

 

Pe parcursul primei plenare, o sesiune a fost dedicată Influenței Impactului și Provocărilor cu care se confruntă Verzii aflați la guvernare, având ca invitați pe Ida Auken, Ministru al Mediului în Danemarca și Ville Niinisto, Ministru al Mediului în Finlanda. O altă dezbatere plenară a fost dedicată Politicilor Sociale pentru întărirea societății Europei prin “înverzirea economiilor” noastre.  Dintre vorbitori, Phillippe Lambert, a ținut să precizeze aportul pe care noile domenii promovate de Verzi pot contribui la crearea de noi locuri de muncă “verzi” și implicit la depășirea crizei cu care se confruntă Europa.

 

      O serie de grupuri de lucru și-au desfășurat  activitatea concomitent.  Tematica acestor grupuri a vizat cooperarea Nord-Sud politici agricole, Modul în care se face planificarea bugetului european, politici sociale. În ce privește bugetul Uniunii, pentru perioada 2014-2020, Verzii europeni au arătat divergențele care exista între reprezentanții Comisiei Europene, ai Consiliului și cei ai Parlamentului, în privința contribuțiilor statelor, cu privire la surse, dar și la prioritățile pentru finanțare.  Statele contributoare solicită o reducere de 10%, în timp ce Parlamentul, dar și Verzii Europeni optează pentru o creștere cu 5%, mult mai rezonabilă,  care să permită Uniunii să supraviețuiască, să își extindă competențele în domeniul schimbărilor climatice, al energiei și politicii externe  considerând o asemenea creștere esențială pentru ieșirea din criză. Astfel, un buget mărit ar permite un sprijin comunitar pentru statele aflate în criză și, mai exact, sprijinirea bugetelor naționale.

 

 

Un alt moment important al Consiliul a fost dedicat analizei situației în domeniul energiei și măsurilor în domeniul  prevenirii schimbărilor climatice,  la un an de la dezastrul produs la Fukushima. Dacă există sau nu un progres, poate fi evidențiat chiar de numeroasele inițiative aflate pe agenda europeană (exemplu: Directiva pentru Eficiența Energetică, având ca raportor pe Claude Turmes, dar și initiative privind piața, stocarea carbonului, siguranța nucleară. GEF a contribuit și dezvoltat Parcursul Energetic European 2011, care a fost o bază a dezbaterilor din Parlamentul European. Acest document evidențiază că până în 2050 se poate ajunge la o producție de 100% din surse regenerabile, însă Verzii vor trebui să depună eforturi susținute pentru că acest deziderat să devină realitate. De asemenea va fi necesară o colaborare mult mai buna între state.

 

 

 

 

Партии Зелёных Украины

  • PDF

Партии Зелёных

Украины

 

Уважаемые коллеги!

 

Зелёная Экологическая Партия Республики Молдова, 23 сениября 2012 года, планирует провести ряд мероприятий посвященных Международному дню очистки и уборки территории, в рамках которых будет проведена уборка части берега Днестр, предлагаем вам синхронизировать наши действия в данном направление и провести мероприятия одновременно с целью более эффективной медиатизации в СМИ.

 

С уважением,

 

Председатель Зелёной Экологической              Анатолий ПРОХНИЦКИЙ

Партии  Республики Молдова

 

Контактные данные:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

тел: +3732269114821

Către Partidul Verde din România

  • PDF

Către Partidul Verde

 din România

 

Stimaţi colegi!

 

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova, membru cu drepturi depline al Partidului Verde European, va petrece mai multe activităţi dedicate Zilei Mondiale a curăţeniei – 23 septembrie 2012, şi anume solubriezarea parcurilor şi a altor locuri publice din cîteva raioane ale ţării noastre, inclusiv vor fi salubriezate unele porţiuni a malului râului Prut.

Vă propunem să sincronizăm acţiunile noastre pe malul rîului Prut, pentru derularea unei companii de mediatizare a activităţilor petrecute în domeniul dat. 

 

Cu respect,

 

Preşedintele Partidul Verde                                Anatol Prohniţchi

Ecologist din Republica Moldova

 

Date de contact:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

тел: +37322069114821      

 

Către Asociaţiile obşteşti ale diasporei moldoveneşti

  • PDF

Către Asociaţiile obşteşti

ale diasporei moldoveneşti

Stimaţi prieteni!

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova, membru cu drepturi depline al Partidului Verde European, împreună cu reprezentanţii diasporelor înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, va petrece o acţiune dedicată Zilei Mondiale a curăţeniei – 23 septembrie 2012, şi anume solubriezare a unei părţi al parcului ”La izvor” din sectorul Buiucani.

Vă invităm să vă implicaţi şi Dumneavoastră la această activitate nobilă în localitatea în care vă aflaţi, pentru a demonstra că oamenii originari din Republica Moldova iau atitudine şi sunt gata de implicare în rezolvarea problemelor legate de mediul ambiant din ţara unde se află.

Scopul acţiunii noastre este de a demonstra posibilitatea unităţii tuturor locuitorilo ţării faţă de problemele ce îi vizează absolut pe toţi – indeferent de apartenenţă politică, socială sau etnică.

Vom fi bucuroşi dacă veţi realiza o astfel de acţiune concomitent cu noi la 23 septembrie anul curent la ora 10.00, şi ne veţi remite poze şi alte materiale informative despre cele realizate în acest domeniu pentru ca ultemele să fie mediatizate în Republica moldova prin intermediul partenerului media – www.voceabasarabiei.net   

Scopul nostru nu este evidentierea unui singur partid politic sau a unei organizţii. Scopul nostru este de a demonstra unitatea tuturor cetăţenilor faţă de problemele comune.

Cu respect,

Preşedintele Partidul Verde                                Anatol Prohniţchi

Ecologist din Republica Moldova

Date de contact:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

тел: 069114821                   

* pentru informatii detailate despre actiunile similare petrecute de colegii nostri în alte state din UE -http://europeangreens.eu/content/green-parties sau http://www.globalgreens.org/global-greens-family

Oбщественным объединениям национальных меньшинств в Pеспубликe Молдовa

  • PDF

Oбщественным

объединениям национальных

меньшинств в Pеспубликe Молдовa

Уважаемые друзья!

 

Зелёная Экологическая Партия Республики Молдова, приглашает Вас принять участие в мероприятиях посвященных Международному дню очистки и уборки территории, а именно – в проведение субботника по очистки части территории парка ”La izvor” Скулянского озера сектора Буюкань.

Наша цель это подтвердить единство жителей нашей страны перед общими проблемами в независимости от политических предпочтений, социального статуса и этнической принадлежности.

Будем рады если ваша организация будет предоставлена организованной группой, использование вашей символики - приветствуется.

Наша цель не политические дивиденды какой либо партии или организации, наша цель – доказать возможность единства наших людей перед общими проблемами.

23 сентября этого года, в 10.00 мы ждём вас в указанном месте, просим иметь при себе сменную рабочую одежду, перчатки а также хорошее настроение.

В случае если Вы согласны принять участие в данном мероприятие, просим Вас подтвердить своё участие и количество участников до 18 сентября.

С уважением,

Председатель Зелёной Экологической              Анатолий ПРОХНИЦКИЙ

Партии  Республики Молдова

Контактные данные:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

тел: +3732269114821

You are here Activitate Politica Declaraţii