Activitate Politica

Cu privire la finanțarea campaniilor electorale în diasporă

  • PDF

Din momentul independenței un număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova au fost forțați de circumstanțe să-și caute un trai mai bun pe alte meleaguri. Acești cetățeni, plecați binevol, sau forțați de motive politice, economice, sociale sau altele formează diaspora moldovenească. În ultimii ani migrația populației din Republica Moldova a crescut masiv, făcând ca fenomenul exodului populației să devină o preblema a securității naționale. Concomitent crește substanțial diaspora moldovenească și rolul ei în dezvoltarea Republicii Moldova.

Read more...

DECLARAȚIE: Cu privire la intensificarea activităților militare a trupelor de ocupație a Federației Ruse

  • PDF

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea și condamnă intensificarea în regiunea Transnistreană a activităților militare a trupelor de ocupație a Federației Ruse, inclusiv a celor ofensive cu implicarea elementelor de forțare a râului Nistru. Acest comportament provocator încalcă mecanismul stabilit de asigurare a stabilității în Zona de Securitate și ar putea genera noi tensiuni în regiune. Interzicerea monitorizării activităților militare de către observatorii Comisiei Unificate de Control (CUC) și ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) conform prevederilor documentelor în vigoare demonstrează elocvent intențiile Federației Ruse și a forțelor secesioniste de a tensiona situația în Zona de Securitate.

Read more...

Proteste fără violențe! Apelul Partidului Verde Ecologist

  • PDF

Pentru data de 26 august 2018, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost anunţată desfăşurarea unei întruniri a cetățenilor atât din țară, cât și din diasporă.

Protestul preconizat este unul cu caracteristici similare celui desfășurat la data de 10 august curent la București. Întrunirea din țara vecină ne-a arătat, că protestul paşnic ușor poate fi perturbat de anumite grupări violente, iar ca rezultat pot fi înregistrate jertfe, atât în rândul manifestanţilor paşnici cât şi în rândul forţelor de menţinere a ordinii publice.

Read more...

Masa rotundă internațională ”Să salvăm râul Nistru!”

  • PDF

La 26 mai 2017 Partidul Verde Ecologist din Moldova împreuna cu Partidul Verde din Ucraina au petrecut o masă rotundă internațională cu genericul "Sa salvăm răul Nistru!". Activitatea  face parte din cadrul evenimentelor campaniei cu același nume desfășurate de Partidul Verde Ecologist. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Verzii din Ucraina și cu susținerea Verzilor Europeni.

Read more...

Apelul Partidelor Verzi din Europa cu privire la situația râului Nistru

  • PDF

Partidul Verde Ecologist din Moldova și Partidul Verde din Ucraina în cadrul Congresului Global al Verzilor, care a avut loc în perioada 30 martie – 2 aprilie 2017 la Liverpool, au făcut un apel comun către Partidele Verzi din Europa cu privire la situația catastrofală creată în jurul deciziei  Guvernului Ucrainei de a construi șase centrale hidroelectrice pe cursul râului Nistru.

Read more...

You are here Activitate Politica Declaraţii