Activitate Politica

DECLARAȚIE: Cu privire la intensificarea activităților militare a trupelor de ocupație a Federației Ruse

  • PDF

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea și condamnă intensificarea în regiunea Transnistreană a activităților militare a trupelor de ocupație a Federației Ruse, inclusiv a celor ofensive cu implicarea elementelor de forțare a râului Nistru. Acest comportament provocator încalcă mecanismul stabilit de asigurare a stabilității în Zona de Securitate și ar putea genera noi tensiuni în regiune. Interzicerea monitorizării activităților militare de către observatorii Comisiei Unificate de Control (CUC) și ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) conform prevederilor documentelor în vigoare demonstrează elocvent intențiile Federației Ruse și a forțelor secesioniste de a tensiona situația în Zona de Securitate.

Read more...

Proteste fără violențe! Apelul Partidului Verde Ecologist

  • PDF

Pentru data de 26 august 2018, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost anunţată desfăşurarea unei întruniri a cetățenilor atât din țară, cât și din diasporă.

Protestul preconizat este unul cu caracteristici similare celui desfășurat la data de 10 august curent la București. Întrunirea din țara vecină ne-a arătat, că protestul paşnic ușor poate fi perturbat de anumite grupări violente, iar ca rezultat pot fi înregistrate jertfe, atât în rândul manifestanţilor paşnici cât şi în rândul forţelor de menţinere a ordinii publice.

Read more...

Masa rotundă internațională ”Să salvăm râul Nistru!”

  • PDF

La 26 mai 2017 Partidul Verde Ecologist din Moldova împreuna cu Partidul Verde din Ucraina au petrecut o masă rotundă internațională cu genericul "Sa salvăm răul Nistru!". Activitatea  face parte din cadrul evenimentelor campaniei cu același nume desfășurate de Partidul Verde Ecologist. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Verzii din Ucraina și cu susținerea Verzilor Europeni.

Read more...

Apelul Partidelor Verzi din Europa cu privire la situația râului Nistru

  • PDF

Partidul Verde Ecologist din Moldova și Partidul Verde din Ucraina în cadrul Congresului Global al Verzilor, care a avut loc în perioada 30 martie – 2 aprilie 2017 la Liverpool, au făcut un apel comun către Partidele Verzi din Europa cu privire la situația catastrofală creată în jurul deciziei  Guvernului Ucrainei de a construi șase centrale hidroelectrice pe cursul râului Nistru.

Read more...

Opriţi abuzurile şi crimele în păduri, în albiile Nistrului şi Prutului!

  • PDF

În urma intenţiilor de ultimă oră de destituire din funcţie a dlui Dorin Dușciac, vice-ministru al mediului, Partidul Verde Ecologist se vede nevoit de a constata că Partidul Liberal Reformator, care şi-a asumat responsabilitatea pentru administrarea ecologică a resurselor naturale şi protecţia mediului înconjurător în Republica Moldova, a manifestat şi manifestă aceeaşi lăcomie şi iresponsabilitate faţă de acest domeniu vital pentru ţară ca şi partidul liberal, de la care „reformatorii” s-au desprins şi au jurat că vor evita abuzurile şi fărădelegile comise de foştii lor colegi.

Din păcate, PLR nu a întreprins nimic pentru a curma furturile, raket-ul şi jafurile din pădurile statului - dimpotrivă, dacă ţinem cont de numeroasele materiale apărute în mass-media,  conchidem că a fost mărit birul şi taxele pentru conducerea partidului şi a „Moldsilvei” din contul arendei pădurilor şi a tăierilor a sute şi mii de hectare de arbori deosebit de valoroşi pentru seminţe şi regenerare. Şi, probabil, fiindcă nu erau suficiente resursele financiare acumulate din distrugerea pădurilor, crimele ecologice au fost extinse şi spre alte resurse naturale ca zăcămintele minerale şi extragerea nisipului din albiile râurilor Prut şi Nistru.

Read more...

You are here Activitate Politica Declaraţii