Киплинг
Шаблоны joomla

Activitate Politica

Masa rotundă internațională ”Să salvăm râul Nistru!”

  • PDF

La 26 mai 2017 Partidul Verde Ecologist din Moldova împreuna cu Partidul Verde din Ucraina au petrecut o masă rotundă internațională cu genericul "Sa salvăm răul Nistru!". Activitatea  face parte din cadrul evenimentelor campaniei cu același nume desfășurate de Partidul Verde Ecologist. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Verzii din Ucraina și cu susținerea Verzilor Europeni.

Citeşte mai mult...

Apelul Partidelor Verzi din Europa cu privire la situația râului Nistru

  • PDF

Partidul Verde Ecologist din Moldova și Partidul Verde din Ucraina în cadrul Congresului Global al Verzilor, care a avut loc în perioada 30 martie – 2 aprilie 2017 la Liverpool, au făcut un apel comun către Partidele Verzi din Europa cu privire la situația catastrofală creată în jurul deciziei  Guvernului Ucrainei de a construi șase centrale hidroelectrice pe cursul râului Nistru.

Citeşte mai mult...

Opriţi abuzurile şi crimele în păduri, în albiile Nistrului şi Prutului!

  • PDF

În urma intenţiilor de ultimă oră de destituire din funcţie a dlui Dorin Dușciac, vice-ministru al mediului, Partidul Verde Ecologist se vede nevoit de a constata că Partidul Liberal Reformator, care şi-a asumat responsabilitatea pentru administrarea ecologică a resurselor naturale şi protecţia mediului înconjurător în Republica Moldova, a manifestat şi manifestă aceeaşi lăcomie şi iresponsabilitate faţă de acest domeniu vital pentru ţară ca şi partidul liberal, de la care „reformatorii” s-au desprins şi au jurat că vor evita abuzurile şi fărădelegile comise de foştii lor colegi.

Din păcate, PLR nu a întreprins nimic pentru a curma furturile, raket-ul şi jafurile din pădurile statului - dimpotrivă, dacă ţinem cont de numeroasele materiale apărute în mass-media,  conchidem că a fost mărit birul şi taxele pentru conducerea partidului şi a „Moldsilvei” din contul arendei pădurilor şi a tăierilor a sute şi mii de hectare de arbori deosebit de valoroşi pentru seminţe şi regenerare. Şi, probabil, fiindcă nu erau suficiente resursele financiare acumulate din distrugerea pădurilor, crimele ecologice au fost extinse şi spre alte resurse naturale ca zăcămintele minerale şi extragerea nisipului din albiile râurilor Prut şi Nistru.

Citeşte mai mult...

Partidul Verde Ecologist în vizită la Poșta Veche

  • PDF
Locatarii mai multor străzi din cartierul Poșta Veche au sărbătorit Duminica Floriilor în compania formației “Poșta Veche” și a Partidului Verde Ecologist din Moldova. 
Partidul Verde in vizita la Posta Veche
 
Gheorghe Lungu, organizator și conducătorul formației “Poșta Veche” a spus că ”deși am făcut mai multe încercări de a organiza astfel de sărbători pentru vecinii noștri, acum este pentru prima dată când, de comun cu Partidul Verde Ecologist  s–a reușit un astfel de eveniment. Fiind originar de aici, din cartierul Poșta Veche, am avut întotdeauna dorința de a face ceva, pentru ca locul unde trăim să devină unul deosebit atât pentru cei care s-au născut în acest cartier cât și pentru cei care s-au stabilit aici și care ne-au devenit, pe parcursul anilor, buni vecini și prieteni.”
 
La evenimentul de la Poșta Veche au fost prezenţi Preşedintele  Organizaţiei Municipale Chişinău al Partidului Verde Ecologist, Gheorghe Cebotari şi alţi membri activi din municipiu.
 

Citeşte mai mult...

Declarația Partidului Verde Ecologist din Moldova privind semnarea Acordului de Asociere

  • PDF

Partidul Verde Ecologist din Moldova salută semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.  


Semnarea acestui acord este un moment istoric pentru Republica Moldova. Acum suntem mai aproape de Europa, liberi între liberi și egali între egali. Următorul pas este ca Moldova să devină membră a Uniunii Europene.    

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova, membru cu drepturi depline al Partidului Verde European (European Greens) din 12 octombrie 2008, a militat de-a lungul anilor pentru integrarea cît mai rapidă a Republicii Moldova în familia europeană, având mereu susținerea colegilor europeni, inclusiv din Parlamentul European.        

Facem apel către partidele politice, reprezentanții societăți civile și toți cetățenii Republicii Moldova să ne unim forțele în parcursul european, pentru binele poporului Republicii Moldova. Pentru o Moldovă prosperă, într-o Europă prosperă!

Preşedinte  
Partidul Verde Ecologist

Anatolie Prohniţchi

27 iunie 2014
 

You are here Activitate Politica Declaraţii