Eforturi comune pentru o Europă Verde

  • PDF

În perioada 20 – 22 mai 2016 o delegație a Partidului Verde Ecologist din Moldova va participa la cel de al 24-lea Consiliului a Partidului Verde European care se va desfășura în Utrecht, Olanda.

Delegația este compusă din Anatolie Prohnițchi, Președintele Partidului Verde Ecologist, Varvara Naghita din partea Ligii Tinerilor Verzi și Gheorghe Zugravu, Secretar Internațional în cadrul Partidului Verde Ecologist.

Tema din acest an a Cosiliului este ”Europa Verde: Amenințări comune, eforturi comune”. Vor fi abordate rolul partidelor verzi din țările membre și nemembre ale Uniunii Europene în consolidarea și fortificarea UE prin prisma provocărilor curente cu care se confruntă continentul european. Un alt subiect abordat este promovarea Economiei Verzi ca o alternativă care poate duce la generarea și inițierea noilor locuri de muncă.

Unul din subiectele propuse spre dezbatere va fi și tema depozitului militar al Federației Ruse de la Colbasna. Subiectul a fost propus de Partidul Verde Ecologist din Moldova în cadrul  unei rezoluții care urmează a fi votată și adoptată de familia verde europeană.  

Partidul Verde Ecologist din Moldova este din 2008 membru cu drepturi depline a Partidului Verde European. Consiliul PartiduluI Verde European este o întâlnire bi-anuală a delegaților partidelor verzi din Europa în care sunt discutate și dezbătute cele mai stringente și acute probleme care sunt pe agenda curentă a Partidului Verde European și a partidelor verzi europene.

You are here Home