Apelul Partidului Ecologist „Alianţa Verde" din Moldova

  • PDF

Partidul Ecologist „Alianţa Verde din Moldova este conştient că singura perspectivă reală pentru R.Moldova de a deveni o ţară prosperă şi civilizată este integrarea europeană şi îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu populismul, dezinformările şi manipulările comise asupra alegătorilor de către forţele revanşarde, care au speculat cu neruşinare consecinţele crizei şi greutăţile de ordin politic, social şi economic prin care trece societatea moldovenească.

Partidul Ecologist „Alianţa Verde" din Moldova a fost şi a rămas adeptul campaniilor electorale curate şi corecte, când pretendenţii la putere nu mint poporul cu promisiuni deşarte, ci îi spun adevărul şi îi propun lucruri reale, concrete, pentru a schimba spre bine viaţa oamenilor şi a ţării în care ei locuiesc.

Partidul Ecologist „Alianţa Verde", care este un partid european, cunoaşte bine ce imagine negativă şi ce pierderi uriaşe a avut R.Moldova în timpul dictaturii comuniste, câte şanse au fost ratate pentru a conferi ţării noastre un statut civilizat, european, câte drepturi elementare ale cetăţenilor au fost neglijate şi călcate în picioare de către guvernaţii comunişti. Practic, din cauza dictaturii, R.Moldova a fost izolată pe plan internaţional şi a pierdut 8 ani de dezvoltare şi de integrare europeană, zeci şi sute de mii de moldoveni şi-au părăsit familia şi baştina, căutând o bucată de pâine peste hotare. Revolta tinerilor din aprilie 2009 a fost un semnal clar, că R.Moldova trebuie să devină un stat liber, democrat şi european. Atât SUA cât şi Uniunea Europeană au întins o mână de ajutor moldovenilor, oferind sute de milioane de dolari pentru modernizarea şi democratizarea societăţii moldoveneşti.       

Evident, R.Moldova are misiunea să recupereze rapid anii pierduţi, nu să se reîntoarcă în trecut şi să readucă la putere forţele revanşarde şi antidemocratice, în contextul politic apărut după alegerile din 5 iunie, Partidul Ecologist „Alianţa Verde"consideră că bătălia electorală pentru postul de primar general al municipiului Chişinău este o bătălie decisivă dintre minciună şi adevăr, dintre dictatură şi democraţie, dintre trecut şi viitor. Chişinăul este un simbokde viitorul lui depinde viitorul european al R.Moldova!


Nu avem nici un drept să fim nepăsători, să lăsăm capitala ţării în mâinile forţelor revanşarde.

Din aceste considerente, Partidul Ecologist „Alianţa Verde" face un apel sincer către toţi cetăţenii municipiului Chişinău, către partidele proeuropene, către intelectualitate, către reprezentanţii sectorului neguvernamental şi ai societăţii civile să participe activ la 19 iunie la alegerile din turul doi şi să susţină candidatura la postul de primar general a dlui Dorin Chirtoacă. Doar această alegere va garanta R.Moldova şansa de a merge pe drumul integrării europene, de a deveni, cu ajutorul UE şi SUA, o ţară prosperă, curată şi civilizată.

Biroul Permanent

al Partidului Ecologist ”Alianţa Verde”din Moldova
 

You are here Activitate Politica Declaraţii Declaratii Apelul Partidului Ecologist „Alianţa Verde" din Moldova