Comunicat de presă: Consiliul Partidului Verde European

  • PDF

În perioada 9-11 noiembrie 2012, în Atena s-a desfăşurat Consiliul Verzilor Europeni.

La şedinţa curentă a Consiliului au participat circa 120 de reprezentanţi ai partidelor verzi membri ai Partidului Verde European, din peste 30 de ţări. Delegația Republicii Moldova a fost reprezentată  de președintele Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova - Anatolie Prohnițchi, împreună cu Secretarul general al aceleiași formațiuni - Victoria Covali.

În cadrul discuțiilor Programului  Consiliului Partidului Verde European, pe lângă componenta ecologistă, s-a accentuat și coeziunea socială, respectarea drepturilor fundamentale ale omului și schimbarea modului falimentar de a gândi și aplica politicile actuale din Europa.   

Atfel au fost  evidenţiate problemele cheie cu care se confruntă UE în acest moment: criza financiară, drepturile digitale, migraţia şi modul Verde de soluţionare ale acestora.
Pe agenda zilei au fost planificate și alegerile pentru noul board de conducere al EGP. Monica Frassoni și Reinhard Butikofer au fost aleși la funcția de purtători de cuvânt ai grupului politic.

Totodată în Atena, participanţii Consiliului, au ales noul Comitet, care va continua gestionarea de zi cu zi a activităţilor Partidului Verde European şi va asigura, coordonarea alegerilor europene campania anului 2014.

Delegația Republicii Moldova a participat și în activitățile petrecute în afara ședințelor Consiliului, astfel au fost stabilite relații bilaterale de parteneriat cu Partidul Verde al Marei Brinanii, Partidul Verde din Canada, Partidul Verde Finlandez.


Totodată, a avut loc întîlnirea delegaților Republicii Moldova cu reprezentanții UNIUNII de Prietenie Moldo-Elena ”Al. Ipsilantis” în cadrul căreia s-a discutat un eventual plan de lucru comun în domeniul reprezentării membrilor diasporei la nivel european dar și în domeniul menținerii conexiunii între moldovenii din statul Elen cu Republica Moldova.

Partidul Verde European este un partid politic transnaţional membrii căruia sunt partidele verzi cît din ţările europene atît și de pe alte continente. Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova este membru cu drepturi depline al Partidului Verde European din anul 2008.

You are here Activitate Politica Declaraţii Declaratii Comunicat de presă: Consiliul Partidului Verde European