Partidul Verde Ecologist a participat la o conferință internațională

  • PDF

La data de 8 februarie 2016 orașul Odesa a fost gazda Conferinței Internaționale cu tema ”Stop crimelor ecologice pe Pământ”.

Conferința a fost organizată de Comitetul pentru ecologie și securitate a Ministerului pentru Infrastructură al Ucrainei, Academia Internațională pentru Cadre, Uniunea Ecologică din Ucrainei de Sud, organizația regională a Uniunii Naționale a Jurnaliștilor din Ucraina, Partidul Verzilor din Ucraina și Congresul Internațional pentru protecția drepturilor și libertăților cetățenești ”Scut”.

La conferință au participat reprezentanți din diverse state, culte religioase și organizații de stat și non-guvernamentale ecologice, cât și oameni de știință și persoane cunoscute din Moldova, Ungaria, Slovenia, Georgia și Qatar.

În cadrul conferinței au fost discutat principalele întrebări care afectează societatea contemporană – prevenirea catastrofelor ecologice, creșterea nivelului culturii ecologice, reducerea cheltuielilor militare și interdicția pentru dezvoltarea, testarea și ulilizarea armamentului chimic, seismologic, nuclear și biologic.

Partidul Verde Ecologist din Moldova a fost reprezentat de Anatolie Prohnițchi, președintele partidului, care a avut un raport cu privire stiuația din jurul depozitului militar de muniții din Colbasna, Transnistria. În alocuțiunea sa el a vorbit despre pericolul potențial pe care-l îl reprezintă acesta asupra mediului înconjurător și populației din zona de jos a Nistrului.

La finele Conferinței a fost adoptată o rezoluție comună.

 

You are here Home