Declarație privind organizarea dezbaterilor electorale

  • PDF

Partidul Verde Ecologist își exprimă poziția vis-a-vis de egalitatea de șanse pe care o au toate partidele politice din Republica Moldova în campania electorală și libertatea presei pentru a informa corect alegătorul din Republica Moldova.    Suntem indignați față de politicile editoriale ale instituțiilor media din Republica Moldova care invită cel mai des la dezbateri publice separat partide politice extraparlamentare de cele parlamentare, păstrând ideea că partidele politice mici nu au șanse de a accede în Parlamentul Republicii Moldova.    


Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de informare corectă, îndeosebi în campania electorală. Verzii constată că în asemenea circumstanțe opinia publică este ușor de manipulat când din start se regrupează partidele politice pe influența care o dețin în domeniile active din Moldova, inclusiv controlul asupra celei de-a patra putere din stat.
    


Mass-media din Republica Moldova este monopolizată și lipsită de transparență, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului este controlat politic. Cerem mai multă transparență și libertate la opinia politică.


La Reuniunea Partidelor Verzi Europene din 9 noiembrie 2014 de la Istanbul, a fost prezentată situația problematică a presei din Turcia și Ucraina. Partidul Verde Ecologist din Moldova a introdus în discuție și realitatea din Republica Moldova, amintind de Proiectului legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova, privind transparența proprietății mass-media și asigurarea accesului publicului la informația privind proprietarii instituțiilor de media. Experții prezenți în dezbatere au argumenat că această situație din Moldova a fost menținută de o guvernare care urmărește ca la conducere să fie prezente acele partide politice care pot influența în continuare masele așa cum au făcut-o până acum.
    


Rugăm să considerați acest apel ca un strigăt împotriva corupției și încălcarea Drepturilor Omului. Cetățenii au dreptul la informare ca să voteze pentru viitorul acestei țări, iar mass-media are obligația prin etica profesională să transmită un mesaj corect.

 

You are here Home