Opriţi abuzurile şi crimele în păduri, în albiile Nistrului şi Prutului!

  • PDF

În urma intenţiilor de ultimă oră de destituire din funcţie a dlui Dorin Dușciac, vice-ministru al mediului, Partidul Verde Ecologist se vede nevoit de a constata că Partidul Liberal Reformator, care şi-a asumat responsabilitatea pentru administrarea ecologică a resurselor naturale şi protecţia mediului înconjurător în Republica Moldova, a manifestat şi manifestă aceeaşi lăcomie şi iresponsabilitate faţă de acest domeniu vital pentru ţară ca şi partidul liberal, de la care „reformatorii” s-au desprins şi au jurat că vor evita abuzurile şi fărădelegile comise de foştii lor colegi.

Din păcate, PLR nu a întreprins nimic pentru a curma furturile, raket-ul şi jafurile din pădurile statului - dimpotrivă, dacă ţinem cont de numeroasele materiale apărute în mass-media,  conchidem că a fost mărit birul şi taxele pentru conducerea partidului şi a „Moldsilvei” din contul arendei pădurilor şi a tăierilor a sute şi mii de hectare de arbori deosebit de valoroşi pentru seminţe şi regenerare. Şi, probabil, fiindcă nu erau suficiente resursele financiare acumulate din distrugerea pădurilor, crimele ecologice au fost extinse şi spre alte resurse naturale ca zăcămintele minerale şi extragerea nisipului din albiile râurilor Prut şi Nistru.

Numirea de către PLR a dlui Dorin Dușciac în funcţia de vice-ministru, a adus în spaţiul public fărădelegile comise de reţelele mafiote, specializate pe adunarea de profituri tenebre din contul distrugerii resurselor naturale, şi în primul rând, a extragerii nisipului din Nistru şi Prut. Faptul că dl Dorin Dușciac, invitat din Franţa în Ministerul Mediului din Republica Moldova, a declarat război reţelelor mafiote fără permisiunea conducerii Partidului Liberal Reformator, a stârnit nemulţumirea profitorilor care îşi umpleau punga şi buzunarele personale din contul jefuirii resurselor naturale.
Demersurile sale curajoase către Procuratură şi alte instituţii ale statului, au deranjat rechinii şi oligarhii din partide, din sistemul mafiot şi corupt, din instituţiile vizate, care au cerut destituirea urgentă a „neascultătorului” vice-ministru, chiar dacă până la expirarea mandatului actualei puteri a rămas o lună de zile. Încă nu cunoaştem dacă Guvernul va da curs demersului PLR, dar este mai mult decât ruşinos ceea ce întreprind „reformatorii” pentru a ascunde şi tolera crimele ecologice, astfel fiind direct sau indirect complici la jefuirea resurselor naturale, care aparţin poporului şi nu partidelor.

Partidul Verde Ecologist, făcând parte din familia partidelor verzi europene, a atenţionat Puterea nu o singură dată despre corupţia, practicile nedemocratice, abuzurile şi fărădelegile care se comit în administrarea pădurilor şi a resurselor naturale. Am cerut deschis de la conducerea republicii să facă ordine în pădurile statului şi să nu permită extragerea nisipului din albiile Nistrului şi Prutului. Ca de obicei, am fost neglijaţi de cei de sus.

Cred că astăzi avem dreptul să declarăm că partidele care au fost responsabile de păduri şi resursele naturale – partidul liberal şi partidul liberal reformator – au perpetuat în beneficiul lor sistemul corupt construit de Popuşoi şi Voronin, şi-au demonstrat incapacitatea de a administra un domeniu fundamental al ţării, iar profesioniştii şi demnitarii numiţi în funcţii, ori de câte ori au încercat să-şi facă cinstit datoria, au fost pedepsiţi şi li s-a retras sprijinul politic. Acum a venit rândul lui Dorin Dușciac? Acesta e modelul european propus de „reformatori”? RUŞINE!!!

Partidul Verde Ecologist cere conducerii Republica Moldova să pună capăt, măcar în al 12 ceas, jefuirii pădurilor moldoveneşti şi a extragerii nisipului din albiile Nistrului şi Prutului.

You are here Activitate Politica Declaraţii Declaratii Opriţi abuzurile şi crimele în păduri, în albiile Nistrului şi Prutului!