Partidul Verde Ecologist în vizită la Poșta Veche

  • PDF
Locatarii mai multor străzi din cartierul Poșta Veche au sărbătorit Duminica Floriilor în compania formației “Poșta Veche” și a Partidului Verde Ecologist din Moldova. 
Partidul Verde in vizita la Posta Veche
 
Gheorghe Lungu, organizator și conducătorul formației “Poșta Veche” a spus că ”deși am făcut mai multe încercări de a organiza astfel de sărbători pentru vecinii noștri, acum este pentru prima dată când, de comun cu Partidul Verde Ecologist  s–a reușit un astfel de eveniment. Fiind originar de aici, din cartierul Poșta Veche, am avut întotdeauna dorința de a face ceva, pentru ca locul unde trăim să devină unul deosebit atât pentru cei care s-au născut în acest cartier cât și pentru cei care s-au stabilit aici și care ne-au devenit, pe parcursul anilor, buni vecini și prieteni.”
 
La evenimentul de la Poșta Veche au fost prezenţi Preşedintele  Organizaţiei Municipale Chişinău al Partidului Verde Ecologist, Gheorghe Cebotari şi alţi membri activi din municipiu.
 
 
Cu această ocazie Gheorghe Cebotari, Preşedintele Organizaţiei Municipale Chişinău al Partidului Verde Ecologist a declarat că ”Partidul Verde Ecologist vine să promoveze cultura ecologică în rândul populației. Vrem ca oamenii să conștientizeze cît este de important ca fiecare dintre noi să-și asume responsabilitatea pentru mediul înconjurător. Gheorghe Lungu, organizatorul evenimentului la care asistăm, este unul dintre cei care pot și vor să contribuie la realizarea acestor obiective ecologice. Scopul nostru este de a convinge cât mai mulți locatari ai acestui cartier să ne devină parteneri în depistarea problemelor de mediu și ulterior în găsirea soluțiilor.”
 
Oamenii au ascultat cu plăcere programul artistic, prezentat de formația “Poșta Veche”. Surpriza programului a fost prezentarea piesei “Poșta Veche”, o dedicație făcută cartierului cu același nume.
 
Vera Leu, locatară, a spus “Îmi pare nespus de bine că pe strada noastră s-a organizat așa ceva. Cred că, noi, cei care trăim aici, ar trebui să fim mai activi și să ne întâlnim cît mai des în cadrul la așa evenimente. Azi am făcut cunoștință și cu câțiva reprezentanți ai Partidului Verde cu care am vorbit despre problemele noastre, ale cartierului. Bineînțeles că atunci când vine vorba de mediul înconjurător, suntem gata să ne implicăm și așa vom face.”
 
Un alt locatar, Tudor Paladi a mai spus - ”Eu cred că atunci când cineva te îndeamnă să ai grijă de natură, de locul unde trăiești, trebuie să fii doar pentru. Când ascultam cum cîntă această formație, mi-am dat seama cît de reușit este acest parteneriat dintre muzică și natură. Depinde doar de noi să avem grijă, pentru început fiecare de propria ogradă, apoi de strada pe care trăiește și atunci și orașul, țara vor fi mai curate și noi mai sănătoși”.
 
Gheorghe Lungu și formația “Poșta Veche” și-au propus să aibă o colaborare durabilă cu Partidul Verde Ecologist. Un pas în acest sens este participarea acestei formații la concursul național “Moldova are talent”. Dacă vor ieși învingători, membrii formației spun că vor cheltui cei cinci sute de mii de lei pentru a realiza câteva proiecte cu impact ecologic pentru cartierul Poșta Veche.
 
You are here Activitate Politica Evenimente Partidul Verde Ecologist în vizită la Poșta Veche