Liga Tinerilor Verzi din Republica Moldova în Ucraina

  • PDF


Liga Tinerilor Verzi din Republica Moldova în Ucraina

 or. Odessa aprilie 2013

La invitaţia Partidului Verzilor din Ucraina („Партия Зелёных”), reprezentanții Ligii Tinerilor Verzi din Republica Moldova, alături de colegii săi din regiunea Odesa au participat la masa rotundă cu genericul ”Conlucrarea organizațiilor tinerilor verzi și soluționarea  problemelor ecologice”. Din partea Republicii Moldova au participat:

  • Alexandru Donea – Liderul tinerilor verzi din Republica Moldova;
  • Hîncu Vadim – Președintele organizației de tineret din or. Șoldănești;
  • Radu Donea – Președintele organizației de tineret din mun. Chișinău (sectorul Centru).

Au fost purtate discuții privind problemele ecologice din Ucraina și Republica Moldova, în mod special s-a pus accentul pe probemele ecologice comune ce țin de râul Nistru. În cadrul discuției libere, participanții au manifestat un grad înalt de implicare în problemele ecologice transfrontaliere, de asemenea au fost identificate soluțiile pe terment mic, mediu și lung în ceea ce privește soluționarea problemelor comune.

De asemenea, la finalul mesei rotunde a fost stabilit planul întrunirilor comune ce vor avea loc în perioada ce urmează, urmând să fie semnat și primul acord de colaborate între organizațiile de tineret a verzilor din ambele țări.

Reprezentanții tinerilor verzi din regiunea Odessa au acceptat cu mare plăcere invitația Ligii Tinerilor Verzi din Republica Moldova, de a participa la Festivalul Internațional  “Young Green Music“, ce v-a avea loc pe 25 mai 2013 în Chișinău.
alt

You are here Home